< Назад

Хидроцентралите Врбен и Равен

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 10 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1959

Содржина: Филмска репортажа за изградбата на хидроенергетските објекти „Врбен“ и „Равен“, што спаѓаат во системот на мавровските хидроцентрали.

Автори:


Други соработници:

текст -- Јово Камберски
асистент снимател -- Митко Куновски
текстот го чита -- Иван Антонов
стручни консултанти -- Александар Гаревски; Димитар Грчев

Фотографии: