< Назад

Бели штркови

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 14 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1959

Содржина: Филм посветен на белите штркови коишто доаѓаат во нашите краишта: од положувањето на јајцата, испилувањето, растењето се до нивното есенско заминување кон бреговите на Северна Африка.

Автори:


Други соработници:

стручен консултант -- Радивој Јоветиќ
текст -- Србо Ивановски
асистент снимател -- Митко Куновски

Фотографии: