< Назад

Тапанџии

Производство: ФРЗ - Скопје; Косово филм - Приштина

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: вајдскрин

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1971

Содржина: Филм за семејството Мајовски, чии машки членови шест дена во седмицата се занимаваат со својот ковачки занает, а седмиот е празник за нив и за оние што ја слушаат нивната музика на свадбите, панаѓурите и во многуте други пригоди во мијачкиот крај и во Горна Река.

Автори:


Други соработници:

асистент снимател -- Миле Ивановски
организатор на снимање -- Звонко Баковиќ

Фотографии: