< Назад

Поле

Производство: ФРЗ - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1971

Содржина: Филм за селата Мешеиште и Климешта, места познати по големата економска миграција во Австрија, предизвикана поради лошите економски услови за живеење во овој крај на Македонија.

Автори:


Други соработници:

асистент снимател -- Миле Ивановски
организатор на снимање -- Звонко Баковиќ

Фотографии: