< Назад

Светлините на Скопје

Производство: ФРЗ - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Жанр: репортажа

Род: Документарен филм

Времетраење: 19 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1972

Содржина: Приказ на процесот на електрификација на Скопје, со посебен историски осврт кон минатото на градот. Работата на службата на електродистрибуција, погон Скопје, во одржувањето на електричната мрежа. Идните гледишта за потполно осветлување, како и реализација на планот за модернизирање на услугите на корисниците на електричната енергија.

Напишано од Арсим Лесковица

Автори:


На одјавна шпица се појавува текст: „Се заблагодаруваме на колективот од Електро Македонија, погон Скопје, за помошта при реализирање на филмот“.

Фотографии: