< Назад

99

Производство: Академија за театар, филм, радио и телевизија - Београд; Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1973

Содржина: Приказна за начинот на живот, за убедувањата и реализацијата на она во што верува професорот по географија и уметник на хавајска гитара Илија Џаџев.

Награди: 1973 ФЈДКФ, Белград, Специјална диплома за режија 1973 ФЈДКФ, Белград, Награда од Белградскиот универзитет

Автори:


Други соработници:

асистент снимател -- Ристо Буклевски

Фотографии: