< Назад

Столетие на прекалените

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 37 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1974

Содржина: Запис посветен на железничарите на скопската Ложилница, луѓето што цело столетие биле не само единствените индустриски работници во Македонија, туку и првите борци за работничките права.

Автори:


Фотографии: