< Назад

Вранештица

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1976

Содржина: Вранештица, село во близината на Македонски Брод, Западна Македонија, за разлика од другите села во овој крај, и денес егзистира благодарејќи на единствениот свој занает - грнчарството.

Автори:

Снимател: Петковски Љубе
Сценарио: Петровски Мето
Асистент снимател: Салковски Драган
Организатор на снимање: Ацевски Стеван - Стевче

Други соработници:

текст -- Петре М. Андреевски

Фотографии: