< Назад

Magna Carta Libertatum (Документи за и против нашето време)

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 10 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1969

Содржина: Преку автентични фотографски и филмски материјали, прикажана е единственоста на борбата на човекот за слобода.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Снимател: Петковски Љубе
Сценарио: Недков Кочо
Асистент снимател: Салковски Драган
Организатор на снимање: Лазаревски Никола

Фотографии: