< Назад

Скопје

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1970

Содржина: Изградбата на Скопје. Динамика на градењето и нејзините етапни карактеристики.

Автори:

Сценарио: Поте Љубомир