< Назад

Цинкарница

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1970

Содржина: Топилницата за цинк и олово од нејзината изградба до комплетниот процес на производство.

Автори:

Сценарио: Попов Трајче