< Назад

Концерт мајстор

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 9 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1977

Содржина: Две и полгодишно момче го осознава светот на музиката преку звуците на неколку музички инструменти, особено преку ритмите на тапанот, што му е најдрага играчка, и гајдите, на коишто свират десетина возрасни мажи. На тој начин се пренесува традицијата.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Организатор на снимање: Ангеловски Благоја

Други соработници:

избор на музика -- Пеце Атанасовски
музиката ја изведува -- Пеце Атанасовски
асистент снимател -- Александар Прошев