< Назад

Очите мора да гледаат а срцето спие

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 26 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1977

Содржина: Преку кажување на неколку машиновозачи предадена е судбината на овие луѓе кои се занимаваат со оваа тешка професија. Драмата на овие луѓе и нивните трауми по железничката несреќа е единствената причина за нивното предвремено пензионирање, веднаш по несреќата, макар таа и да не била по нивна вина.

Автори:

Монтажа: Зега Вукица
Сценарио: Петровски Мето
Организатор на снимање: Теофиловски Ристо - Риџвеј

Други соработници:

асистент снимател -- Бранко Давковски
тон -- Милан Зец