< Назад

Сизиф

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1988

Содржина: Од гангрена, Ибро Исмаили ја изгубил едната нога. Со силна волја и упорна работа, се доведува до извонредна психо-физичка кондиција. Пред себе ја поставува целта: 1452 км. со велосипед низ Југославија.

Автори:


Други соработници:

избор на музика -- Велибор Педевски
асистент снимател -- Сретен Паковски
организатор на снимање -- Љупчо Стоисављевиќ