< Назад

Богородица 90

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 0 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 2000

Содржина: Самостојното здружение на занаетчиите од Гевгелија во 1990 година поради нарушениот визен режим во знак на протест организира затварање на македонските гранични премини. Темата на филмот „Богородица 90” се токму овие збиднувања.

Автори: