< Назад

Претседателот Тито во посета на земјоделската задруга „Изворски“ с. Богданци

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 4 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1957

Содржина: Филмска репортажа за посетата на претседателот Тито на земјоделската за друга „Изворски“ од с. Богданци. Филмот е дел од серијата филмови кои се снимени по повод постета на Тито на Македонија во 1957 година.

Автори: