< Назад

Отворени гробови

Производство: Магна Култ

Земја на потекло: Македонија

Жанр: историски

Род: Документарен филм

Времетраење: 39 минути

Тип: Дигитална технологија

Звук: Да

Во боја: во боја

MM:

Година: 2009

Содржина: Валентина Божиновска не води низ филмот со што се здобива со играни елементи. Во потрагата по гробовите на Македонските Војводи, се потсетуваме и ги дознаваме нивните цели. Нивниот глас, вели авторката, е многу силен, доколку има кој да го слушне.

Автори:

Продуцент: Китановски Коста
Директор на фотографија: Јаневски Владо
Главна улога: Божиновска Валентина

Други соработници :
по идеја на -- Блаже Миневски, Томе Витанов

Филмот е финансиски поддржан од Филмскиот фонд на Р. Македонија.