< Назад

Миневски Блаже

Биографија: (Гевгелија, 1961 - ) Македонски раскажувач, романсиер и драматург. Дипломирал на интердисциплинарните студии по новинарство на Правниот факултет - Скопје. Како новинар работел во повеќе весници и списанија. Член е на Друштвото на писателите на Македонија.

Филмографија:

: Заборавени (Катареви) ( Сценарио, )
1999: Проклетството на границата ( Сценарио, )
2000: Роза ( Сценарио, )
2002: Генералот ( Сценарио, )
2009: Отворени гробови ( Сценарио, )