< Назад

Милосављевиќ Ненад

Биографија: (Прилеп, 1941 - ) Театарски, филмски и телевизиски актер. Завршил Театарска академија во Белград во 1968 година. Член на Драмскиот театар станал во 1967 година. Добитник е на Наградата за епизодна улога на Театарските игри „Војдан Чернодрински“ во Прилеп. Лауреат е, исто така, на Награда за најдобра епизода на Стерииното позорје.

Филмографија:

1971: Црно семе ( Споредна улога, )
1972: Истрел ( Споредна улога, )
1973: Татко (Колнати сме, Ирина) ( Главна улога, )
1975: Јад ( Споредна улога, )
1976: Најдолгиот пат ( Главна улога, )
1977: Исправи се, Делфина ( Споредна улога, )
1977: Пресуда ( Споредна улога, )
1980: Време, води ( Главна улога, )
2000: Глас ( Актер, )
2016: Златна петорка ( Главна улога, )