< Назад

Васовски Панче - Камшик

Биографија: (Тетово, 16.10.1924 - Тетово, 01.06.2003) Театарски, филмски и телевизиски актер. Во македонската филмска продукција е еден од најприсутните и незаобиколиви толкувачи на помали улоги и епизоди.

Филмографија:

1955: Волча ноќ ( Споредна улога, )
1958: Мис Стон ( Споредна улога, )
1961: Мирно лето ( Споредна улога, )
1961: Солунските атентатори ( Споредна улога, )
1964: Под исто небо ( Споредна улога, )
1966: До победата и по неа ( Споредна улога, )
1967: Македонска крвава свадба ( Споредна улога, )
1968: Планината на гневот ( Споредна улога, )
1969: Републиката во пламен ( Споредна улога, )
1969: Време без војна ( Споредна улога, )
1971: Македонски дел од пеколот ( Споредна улога, )
1971: Жед ( Споредна улога, )
1972: Истрел ( Споредна улога, )
1975: Јад ( Споредна улога, )
1976: Најдолгиот пат ( Споредна улога, )
1977: Исправи се, Делфина ( Споредна улога, )
1980: Време, води ( Споредна улога, )
1982: Јужна патека ( Споредна улога, )
1987: Тетово низ историјата и денес ( Соработник, )
1999: Време, живот ( Споредна улога, )