КИНОТЕКА НА МАКЕДОНИЈА


                     ЦРВЕНИОТ КОЊ

Производство: Вардар филм - Скопје; Македонија филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Жанр: историски

Род: Игран филм

Времетраење: 127 минути

Звук: Да

Во боја: во боја

Година: 1981

Режија: Попов Стојан - Столе

Сценарио: Георгиевски Ташко

Директор на фотографија: Михајловски Бранко

Монтажа: Грбевски Димитар

Главна улога: Јовановски Ацо, Живоиновиќ Велимир - Бата, Чевревски Данчо, Јаниќиевиќ Душан, Милчин Илија,Џувалековски Илија, Ангеловски Коле, Георгиева Лиле, Јовановски Мето, Живковиќ Радмила, Шишков Ристо,Аранѓеловиќ Столе, Светиев Владимир          

Назад

COPYRIGHT (C) 2015 CINEMATHEQUE OF MACEDONIA. ALL RIGHTS RESERVED.