КИНОТЕКА НА МАКЕДОНИЈА

ОГАН


Производство: Вардар филм - Скопје
Род: Документарен филм
Времетраење: 12 минути

Гледај филм

Австралија, Австралија


Производство: Вардар филм - Скопје
Род: Документарен филм
Времетраење: 82 минути

гледај филм

ДАЕ


Производство: Вардар филм - Скопје
Род: Документарен филм
Времетраење: 16 минути

гледај филм

ЦРВЕНИОТ КОЊ


Производство: Вардар филм - Скопје; Македонија филм - Скопје
Земја на потекло: Република Македонија
Жанр: историски
Род: Игран филм
Времетраење: 127 минути

 

   

   

ГЛЕДАЈ ФИЛМ

Среќна нова '49


Производство: Вардар филм - Скопје; Македонија филм - Скопје; Градски кина - Скопје; Унион филм - Белград
Земја на потекло: Република Македонија
Жанр: психолошки
Род: Игран филм
Времетраење: 125 минути

ГЛЕДАЈ ФИЛМ

ТЕТОВИРАЊЕ


Производство: Вардар филм; Македонска Радио Телевизија Земја на потекло: Република Македонија
Жанр: драма
Род: Игран филм
Времетраење: 128 минути

 

   

 

ГЛЕДАЈ ФИЛМ

ЏИПСИ МЕЏИК


Производство: Вардар филм - Скопје Земја на потекло: Република Македонија
Жанр: мелодрама
Род: Игран филм
Времетраење: 135 минути

ГЛЕДАЈ ФИЛМ

ПОД ИСТО НЕБО


Производство: Вардар филм - Скопје Земја на потекло: Република Македонија
Жанр: воен
Род: Игран филм
Времетраење: 77 минути

Гледај филм

НЕ


Производство: Вардар филм - Скопје Земја на потекло: Република Македонија
Жанр: Слободна тема
Род: Краток игран филм
Времетраење: 13 минути

гледај филм

ПАТЕКА


Производство: Вардар филм - Скопје Земја на потекло: Република Македонија
Жанр: Пародија
Род: Краток игран филм
Времетраење: 8 минути

 

ГЛЕДАЈ ФИЛМ

ПЛАНИНАТА НА ГНЕВОТ


Производство: Вардар филм - Скопје
Земја на потекло: Република Македонија
Жанр: социјален
Род: Игран филм
Времетраење: 81 минути

Гледај филм

РЕПУБЛИКАТА ВО ПЛАМЕН


Производство: Вардар филм - Скопје Земја на потекло: Република Македонија
Жанр: историски
Род: Игран филм
Времетраење: 105 минути

гледај филм

ЦЕНАТА НА ГРАДОТ


Производство: Вардар филм - Скопје
Земја на потекло: Република Македонија
Жанр: воен
Род: Игран филм
Времетраење: 85 минути

 

ГЛЕДАЈ ФИЛМ

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI/ХЕРАКЛЕА


Производство: Вардар филм - Скопје
Род: Документарен филм
Времетраење: 10 минути

 

 

 

гледај филм

МАКЕДОНИЈА ВО СЛИКИ


Род: Документарен филм
Времетраење: 10 минути
Звук: Не
Во боја: црно-бел
Година: 1923

 

 

гледај филм

ФИЛМОВИ ОД БРАЌА МАНАКИ


: Влашко оро
: Власи номади
: Селска свадба
: Прослава на Ѓурѓовден
: Панаѓур во Бер

 

ГЛЕДАЈ ФИЛМ

КИНОТЕКА НА МАКЕДОНИЈА ||||||  СТрана за видео колекција