КИНОТЕКА НА МАКЕДОНИЈА


                     ЏИПСИ МЕЏИК

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Жанр: мелодрама

Род: Игран филм

Времетраење: 135 минути

Звук: Да

Во боја: во боја

Година: 1997

Режија: Попов Стојан - Столе

Сценарио: Блажевски Владимир

Директор на фотографија: Трпески Апостол

Монтажа: Грбевски Димитар

Главна улога: Шијаковиќ Арна, Чевревски Данчо, Додевски Горан, Иванова Катина, Манојловиќ Предраг - Мики,Бајрам Северџан, Трпкова Синоличка, Михајловски Тони, Јачев Владимир, Хасан Џемаил

Назад

COPYRIGHT (C) 2015 CINEMATHEQUE OF MACEDONIA. ALL RIGHTS RESERVED.