КИНОТЕКА НА МАКЕДОНИЈА


             ПЛАНИНАТА НА ГНЕВОТ

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Жанр: социјален

Род: Игран филм

Времетраење: 81 минути

Звук: Да

Во боја: црно-бел

Година: 1968

Режија: Георгиевски Љубиша

Сценарио: Поповски Анте

Директор на фотографија: Михајловски Бранко

Монтажа: Чемчев Вангел - Лаки

Главна улога: Јериниќ Бранислав, Дамевски Дарко, Фелба Драгомир, Гешовска Нада, Вучо Оливера, Прличко Петре, Шишков Ристо

Назад

COPYRIGHT (C) 2015 CINEMATHEQUE OF MACEDONIA. ALL RIGHTS RESERVED.