КИНОТЕКА НА МАКЕДОНИЈА


                СРЕЌНА НОВА '49


Производство: Вардар филм - Скопје;Македонија филм - Скопје; Градски кина - Скопје; Унион филм - Белград Земја на потекло: Република Македонија

Жанр: психолошки

Род: Игран филм

Времетраење: 125 минути

Звук: Да

Во боја: во боја

Година: 1986

Режија: Попов Стојан - Столе

Сценарио: Михиќ Гордан

Директор на фотографија: Самоиловски Мишо

Монтажа: Чемчев Вангел - Лаки

Главна улога: Ѓорчев Александар-Ацо , Костовски Душко, Тодоровски Гоце, Симоновски Кире, Јовановски Мето,Стојанова Милица, Грозданов Мите, Арсовски Петар, Трпкова Синоличка, Цветковиќ Светозар, Милосављевиќ Владица

Назад

COPYRIGHT (C) 2015 CINEMATHEQUE OF MACEDONIA. ALL RIGHTS RESERVED.