< Назад

Филмски преглед бр. 7

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Журнал

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1948

Содржина: „Во Металскиот завод Тито“ / снимател - Кочо Недков; „Низ нашите земјоделски работни задруги“ / снимател - Бранко Михајловски; „Акција за зголемување на производството на дрво“ / снимател - Кочо Недков; „Завршување на работите на хидроцентралата Маврово“ / снимател - Љубе Петковски; „Првенство на ФНРЈ во кајак на мирна вода“ / снимател - Благоја Дрнков.

Автори:


Други соработници:

монтажа на музика -- Марија Богоевска