< Назад

Филмски преглед бр. 12

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Журнал

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1949

Содржина: „II Конгрес на ССМ“ / сниматели - Љубе Петковски, Бранко Михајловски, Кочо Недков; асистенти сниматели - Т.Димовски , Мишо Самоиловски; „Борба за исполнување на планот на дрвната индустрија“ / сниматели - Бранко Михајловски, Кочо Недков; „Протестен митинг против монархо - фашистичкиот злочин“ / снимател - Бранко Михајловски; „Електрификација на село Буково“ / снимател - Љубе Петковски; „Најдобриот колектив од предвојничката обука“ / снимател - Киро Билбиловски.

Автори:


Други соработници:

монтажа на музика -- Марија Богоевска
тон -- Вељко Јовановиќ

Фотографии: