< Назад

Скопски репортер бр. 3

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Журнал

Времетраење: 10 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 16

Година: 1963

Содржина: Магазинот ги содржи следните информации: за обновата и изградбата на Скопје по земјотресот, особено за подигањето монтажни бараки и санирањето на напукнатите и оштетени згради; за посетата на претседателот на СИС Петар Стамболиќ на Скопје; за премерувањето на Скопје заради составување на урбанистичкиот план на градот; за една несреќа на бензиска пумпа; за изградбата на нови и широки сообраќајници и за вселувањето на скопјани во санираните згради.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Снимател: Петковски Љубе
Асистент снимател: Салковски Драган
Организатор на снимање: Калиќ Милош
Соработник: Ивановски Србо

Други соработници:

текст -- Србо Ивановски