< Назад

Скопски репортер бр. 4

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Журнал

Времетраење: 9 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 16

Година: 1964

Содржина: Репортажа за бездомните граѓани на Скопје кои по земјотрот на 26 јули 1963 година, беа сместени во шатори и во дрвени бараки, каде што многумина од нив и ја пречекаа зимата. Градителите на Скопје, со помош од земјата и од странство, успеваат да направат монтажни објекти во кои првата зима по земјотресот ја пречекуваат десет илјади скопјани.

Автори:

Асистент снимател: Поповски Ѓоко
Организатор на снимање: Ангеловски Благоја

Други соработници:

текст -- Симон Дракул