< Назад

Скопски репортер бр. 6

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Журнал

Времетраење: 9 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 16

Година: 1964

Содржина: Магазинот ги опфаќа подготовките на скопјани за дочек на Новата 1964 година, како и самиот дочек во шатори, домови и во ресторанот „Метропол“.

Автори:

Асистент снимател: Поповски Ѓоко
Организатор на снимање: Ангеловски Благоја

Други соработници:

текст -- Симон Дракул
редактор -- Владо Поповски