< Назад

Девојките од Мали

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 16 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1963

Содржина: Приказ на животот на единаесетте девојки од Република Мали кои престојуваа во Скопје и го учеа ткајачкиот занает во фабриката „Мирка Гинова“. Од сите мостови на светот, најтрајни се мостовите меѓу луѓето.

Автори:

Асистент снимател: Салковски Драган
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг

Други соработници:

адаптација -- Димитрие Османли
текст -- Коле Чашуле

Фотографии: