< Назад

Василие Поповиќ - Цицо

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1963

Содржина: Приказ на богатото творештво на Василие Поповиќ - Цицо, сликар, сценограф, карикатурист.

Автори:

Снимател: Петковски Љубе
Асистент снимател: Петровски Иван
Организатор на снимање: Лазаревски Никола

Фотографии: