< Назад

Луда птица

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 5 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1979

Содржина: Борба за зачувување на човековата средина и на животот на Земјата кои сè повеќе се загрозени.

Автори:


Други соработници:

цртеж -- Славољуб Игњатовиќ
аниматор -- Анѓелко Миловиќ
сценограф -- Владимир Бороевиќ
копирање -- Тонкица Митровска