< Назад

Нерадосни игри

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 10 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1959

Содржина: Огнот, како еден од елементите во детските игри, станува причина за трагедии со несогледливи последици.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Сценарио: Никовски Киро
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг
Избор на музика: Бељан Андреј

Други соработници:

стручен консултант -- Јово Тодоровски
асистент снимател -- Миле Ивановски

Фотографии: