< Назад

Обнова на Охридската архиепископија

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 10 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1959

Содржина: Природните убавини на Македонија, индустрискиот подем на Републиката по Втората светска војна и обновата на Охридската архиепископија во октомври 1958 година.

Автори:


Други соработници:

асистент снимател -- Миле Ивановски
текст -- П. Поповски
текстот го чита -- Иван Антонов