< Назад

Гигант „Маврово“

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 50 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1959

Содржина: Приказ на етапите при изградбата на хидроенергетскиот систем „Маврово“.

Автори: