< Назад

Дванаесетте од Папрадник

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 17 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1965

Содржина: По завршувањето на школувањето во Учителската школа во Охрид, дванаесетте тукушто завршени учителки доаѓаат во селото Папрадник, во Западна Македонија, во дебарскиот крај, за да им го пренесат своето знаење на учениците.

Награди: 1966 ФЈДКФ, Белград, Награда ex equo (Прва награда) за режија на Димитрие Османли

Автори:


Фотографии:

Награди: