< Назад

Рудник „Дамјан“ - Радовиш

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 12 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1965

Содржина: Филмот не запознава со рудникот „Дамјан“ и со целиот комплекс придружни индустриски и други објекти, како и со развојот на Радовиш, во чија непосредна близина е рудникот. Опфатен е целиот период, од подготвувањето на теренот, градежните работи, монтирањето на опремата, па се до свеченото отворање и пуштање во работа на рудникот.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Асистент снимател: Салковски Драган
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг

Фотографии: