< Назад

Рудник Демир Хисар - Сопотница

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 14 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1971

Содржина: Во филмот е презентиран процесот на отворање на новиот рудник за површински коп, етапите на монтажа на сите погони и на придружните објекти на новата рударска населба.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Асистент снимател: Салковски Драган
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг

Други соработници:

текст -- Томе Момировски