< Назад

Sic Transit Gloria Mundi / Хераклеа

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 10 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1974

Содржина: Преку филмот се запознаваме со историјата на еден од најстарите градови на територијата на Македонија, Хераклеја, оформен во IV век пред нашата ера и со неговите културно-уметнички остатоци (скулптури, столбови, мозаици, базилики...).

Автори:


Други соработници:

текстот го чита -- Иван Антонов
шпица -- Ристо Куфаловски
соработник -- Вишња Калиќ

Фотографии: