< Назад

Сто години железници во Македонија

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 18 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1974

Содржина: Филмот е посветен на стогодишнината од железничкиот сообраќај во Македонија. Архивските снимки и фотографии ги илустрираат почетоците на изградбата на првите железнички пруги на овој простор.

Автори:


Други соработници:

асистент снимател -- Ристо Буклевски