< Назад

Малон

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1966

Содржина: Филмот зборува за производството на акрилното влакно малон во Органско-хемиската индустрија (ОХИС) од Скопје. Во филмот се дадени производствениот процес, неговата контрола, перењето, сушењето на малонот, пакувањето и транспортот до текстилната индустрија во републиката и земјата.

Автори:


Други соработници:

избор на музика -- Милка Герасимова
текстот го чита -- Иван Антонов
асистент снимател -- Ристо Буклевски
светло -- Трајче Саздов

Фотографии: