< Назад

Кобра

Производство: Скопје Филм Студио

Земја на потекло: Република Северна Македонија

Жанр: биографски

Род: Документарен филм

Времетраење: 47 минути

Тип: Дигитална технологија

Звук: Да

Во боја: во боја

MM:

Година: 2020

Содржина: Со многу богат архивски материјал, интервјуа со повеќе личности од неколку професии, видеоанимациски записи, дознаваме и продираме како во внатрешниот така и во надворешниот свет на неповторливиот олимписки и светски шампион во борење, слободен стил, Шабан Трстена.

Напишано од Арсим Лесковица

Автори:


илустрација -- Игор Тошевски

Филмот е подржан од Агенција за филм на Република Северна Македонија.

Фотографии: