< Назад

Писмо од Скопје

Производство: Вардр филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 16 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 5

Година: 1968

Содржина: Во форма на преписка меѓу Огнен и неговиот професор, илустрирана со оригинални документарни материјали, прикажано е Скопје погодено од катастрофалниот земјотрес на 26 јули 1963 година и неговата обнова и развој со помош на меѓународната заедница. Прикажани се достигнувањата во областа на обновата и развојот на Скопје во периодот по земјотресот до 1968 година. Скопје стана симбол на светската солидарност.

Автори:


Други соработници:

текст -- Томе Момировски