< Назад

Јас, Блага Мицанова

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: вајдскрин

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1977

Содржина: Животниот пат на Блага Мицанова, која како млада селска девојка, растејќи преку работните акции го остава селото и станува прва жена во Македонија која работи со булдожер.

Награди: 1977 МФФ, Лајпциг, Специјална диплома

Автори:


Други соработници:

асистент снимател -- Александар Прошев