< Назад

Угич

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1978

Содржина: Филмот е приказна за овенот-предводник на стадото, од неговото постанување водач, преку патешествијата на стадото до крајната цел, местото каде што се колат овците, каде и го снемува неговото стадо, чиј сведок е и самиот тој.

Награди: 1978 ФЈДКФ, Белград, Медал „Белград“ за тонско обликување на Глигор Паковски

Автори:

Асистент снимател: Стојков Слободан
Монтажа на тон: Паковски Глигор
Организатор на снимање: Мижимаков Панта