< Назад

Врати на бескрајот

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 18 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1982

Содржина: Артистот Драги Костовски, тешко болен од карцином на белите дробови, зборува за соочувањето со болеста и смртта. Воведената секвенца од филмот „Македонска крвава свадба“, во која една од главните улоги ја имаше Драги Костовски.

Автори:


Други соработници:

асистент тон снимател -- Диме Ангеловски

Фотографии: