< Назад

Фрески и икони во Македонија

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 16 минути

Тип: Филмска лента

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1984

Содржина: Преку филмот се презентирани културните богатства на Македонија. Посебен акцент е ставен на делата на старите зографи, средновековните споменици, како и на богатиот фонд на фреско-сликарството.

Автори:


Други соработници:

текст -- Коста Балабанов
светло -- Петар Богоевски
асистент снимател -- Александар Прошев
организатор на снимање -- Владимир Бороевиќ

Фотографии: