< Назад

Прилепски хидросистем

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 25 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1968

Содржина: Прикажани се работите околу изградбата на прилепскиот хидросистем во времетраење од три години, од почетокот на неговата изградба се до неговото завршување. Режисерот и монтажерот наменски успешно го систематизираат снимениот материјал по повод оваа голема градежна акција, пренесувајќи ни делови од сите развојни фази на проектот, се до финализацијата и употребата на хидромелиорацискиот систем.

Автори:


асистент на снимател: Миле Ивановски