< Назад

Песја пена

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Краток игран филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 2002

Содржина: „Последните борби помеѓу кучињата, во овој филм, снимени се на периферијата на Тетово три дена пред почетокот на терористичките дејствија во Македонија“ - телоп од крајот на филмот. Борбите помеѓу кучињата се израз на примитивизмот и суровоста на луѓето. Тажна е глетката на овие прекрасни животни облеани во крв, кутнати во прашината. Борбите се метафора во која се огледуваат општествените состојби.

Автори:


Монтажа -- Мануела Мирчевска
Музика -- Ангеле Кузмановски, Александар Чоланчевски
Втора камера -- Диме Попов